//
you're reading...
In the media

Review book in Leeuwarder Courant

Tijdens haar rondreizen en de gesprekken die ze met Afghanen van allerlei pluimage voert, slaagt ze er langzaamaan in de complexe situatie in Afghanistan te doorgronden. In haar reportages weet ze op verhelderende wijze te schetsen dat in Afghanistan niets is wat het aanvankelijk lijkt.

Zo zijn de Taliban niet de eenduidige schurken zoals ze in veel westerse verslagen opduiken, maar veeleer ‘een gelegenheidsgezelschap van fanatieke dorpsmoellahs, drugscriminelen en ontevreden dorpsoudsten en hun achterban, die zich uitgesloten of vernederd voelen’.

Tegelijkertijd beseft Derksen dat de beelden die ze schetst momentopnamen zijn, en genuanceerder worden naarmate ze Afghanistan beter leert kennen. Ondertussen brengt ze het hedendaagse Afghanistan voor Nederlandse lezers haarscherp in beeld.

Advertisements

About deedeederksen

Deedee Derksen is writing a book on reporting in Afghanistan, after having been based in Kabul as the correspondent for the Dutch newspaper de Volkskrant. She also supports local media in Afghanistan. She lives in Brussels.

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: